Komentarze:
Monika G.27 lutego 2011, 12:25
haha ;p fajne
4502
Marta N.27 lutego 2011, 17:22
:)
4552
Małgorzata M.27 lutego 2011, 21:30
No to Bingo:)
4591
Komentarze:
Komentarze:
Aleksandra S.27 lutego 2011, 00:37
nie żartuj, że nie wiesz co to szafran!? bo zacznę wątpić w doklejową społeczność ;p
Jarek D.27 lutego 2011, 02:34
Ależ Aleksandro nie ekstrapoluj mojego braku wyrafinowania na całą społeczność. To by było statystycznie nieuczciwe.
Jarek D.27 lutego 2011, 13:44
bo wstyd? bo jesteśmy ofiarami traumatyzyjącego systemu edukacji który każe wiedzieć a zabrania pytać dlaczego?
Bogusia G.27 lutego 2011, 14:56
A ja znam fanów żeberek z kminkiem i schabowego ze zwykłą kapustą, którzy nie wiedzą co to jest szafran, cumin i inne takie. I to nie wstyd :)
Marta N.27 lutego 2011, 15:25
Wcale,że nie,wiem co to jest i chyba w kuchni mojej mamy nawet jest,ale ja go nie dodaję,bo nie gotuję za bardzo;P
Aleksandra S.27 lutego 2011, 19:54
po przeczytaniu dzisiejszych komentarzy doszłam do wniosku, że dla mnie jednak jest ważne czy ktoś wie co to szafran i będzie to jedno z moich pierwszych pytań przy poznawaniu ludzi, a w szczególności zatrudnianiu ich! Na prawdę dorośli ludzi potrafiący włączyć komputer i odnaleźć interesującą ich stronę internetową mogą nie wiedzieć co to szafran!?
Jarek D.27 lutego 2011, 20:41
Jak bardzo słusznie zauważyłaś musi to być interesująca ich strona internetowa. Jaką wartość ma wiedza, która kosztuje nas 2 kliknięcia i 10 sekund czytania? Proponuję krematoria dla tych którzy nie wiedzą - uzdrowmy nasze społeczeństwo!
Marta N.27 lutego 2011, 20:50
Ulala,ostro Aleksandro i Jarku,ja całe szczęście wiem,co to jest;P,bo bym się bała walcząc o pracę u Ciebie,Aleksandro;P
Andrzej S.27 lutego 2011, 21:24
ja się starałem o pracę u Aleksandry, wiedziałem co to szafran i takie tam inne pierdoły , ale odpadłem bo tak i już.
Aleksandra S.27 lutego 2011, 21:57
ale ja w żaden sposób nie sugeruję eliminowania jednostek nieposiadających wiedzy z zakresu przypraw.... po prostu w tym przypadku wiedza ta wydaje mi się być tak oczywista, że nie wyobrażam sobie tego, że ktoś mógłby nie wiedzieć co to takiego szafran.... tak jak napisał Andrzej... tak i już...
Jarek D.27 lutego 2011, 22:46
Słyszałem że na następnej WOŚP Owsiak będzie zbierał na szerzenie wiedzy o szafranie :)
Sylwia D.27 lutego 2011, 23:17
co tam szafran... komu to potrzebne? kucharzowi, gospodyni, smakoszowi itd. Gdyby ludzie byli za pan brat z ortografia to by bylo juz niezle :P i mysle ze wiekszosc sie ze mna zgodzi, ze wiedza w tym zakresie jest bardziej niezbedna :P
zeby nie bylo ze jedynym atutem zatrudnionego jest to ze wie co to jest szafran hehehe
Małgorzata M.27 lutego 2011, 23:33
Tez wiedzialam co to szafran i nie lubie bledow ortograficznych:) chyba jestem fajna:)
Jarek D.27 lutego 2011, 23:38
Dla mnie "wiedzieć" co to jest szafran to np, umieć odróżnić go od podróbki. To jest wiedza prawdziwa w odróżnieniu do krzyżówkowej :)
zeby nie bylo ze jedynym atutem zatrudnionego jest to ze wie co to jest szafran hehehe
Komentarze:
Komentarze:
Maria G.27 lutego 2011, 11:44
żółty, różowy, może beżowy
czy to coś zmienia wśród tego plemienia?
więc niech ucichną te waśnie i spory
niech nie plamią niedzielnej pory
szafran nastroju mi nie popsuje
chociaż niektórych tu nokautuje
więc moi drodzy obywatele
wyciągać proszę swoje portfele
i co sił w nogach po szafran czmychać
należy także głęboko oddychać
bo krokus ten dech w piersi zapiera
i wykorzystując w zaświaty zabiera
Bogusia G.27 lutego 2011, 15:00
Kurde, zawstydzacie mnie- tak w paczce, to są takie pomarańczowo-żółte (chyba)....
czy to coś zmienia wśród tego plemienia?
więc niech ucichną te waśnie i spory
niech nie plamią niedzielnej pory
szafran nastroju mi nie popsuje
chociaż niektórych tu nokautuje
więc moi drodzy obywatele
wyciągać proszę swoje portfele
i co sił w nogach po szafran czmychać
należy także głęboko oddychać
bo krokus ten dech w piersi zapiera
i wykorzystując w zaświaty zabiera
Komentarze:
Komentarze:
Marta N.27 lutego 2011, 17:23
Co pan tak spadł pod względem kreatywności,panie Andrzeju?Miewał pan lepsze teksty:),pozdrawia młoda nauczycielka wychowania przedszkolnego z Warszawy:)
Komentarze:
Ewa S.27 lutego 2011, 15:32
hm.w ziemi mieszkają cebulki krokusików a żeby był szafran to musi być pręcik a pręcik to już nad ziemią..ale w sumie i tak wszystko zaczęło się z ...ziemi
Komentarze:
Basia K.27 lutego 2011, 09:56
zależy z czym ci się kojarzą, ale zółte plamy niepożądanymi są. Zwykle łączą się też ze specyficznym zapachem bez względu na źródło pochodzenia :)
Basia K.27 lutego 2011, 17:10
bogata w kuchenne doświadczenie wiem że na zolto. A sam szafran w formie siana pomaranczowo brazowy raczej :)
Komentarze:
Bogusia G.27 lutego 2011, 16:48
Ewa- racja. Ale będę temat dalej drążyć: to się smaruje, wciera, czy połyka?